Kinderfysiotherapie op school

Foto Foto Foto

Kinderfysiotherapie op school: een screening op verzoek

Wij merken dat steeds meer scholen de behoefte hebben aan ondersteuning wat betreft de motorische ontwikkeling. De cognitieve ontwikkeling heeft op veel scholen prioriteit. Echter bewegen is echt een must om te komen tot een goede leerontwikkeling. Dat maakt dat wij de screeningen in het leven hebben geroepen. De inhoud en duur is afhankelijk van de wensen van een school. Op deze manier wordt de school ontlast en krijgen ze vanuit ons meer ondersteuning in het belang van de motoriek.

 

Kinderfysiotherapie op school: behandelen en videoconsulten
Er bestaat een mogelijkheid om op school kinderfysiotherapie aan te bieden. Hier zijn geen kosten aan verbonden voor de school. Kinderfysiotherapie wordt volledig vergoed door de zorgverzekering. Er is geen verwijzing nodig en het gaat niet af van het eigen risico. Voordeel van behandelen op school: korte lijnen met de leerkracht, het kind wordt niet extra belast in het al zo drukke leven en kan na schooltijd lekker buiten spelen! 
 
Kinderfysiotherapie op school: workshops

TRIAS Kids biedt diverse workshops aan, op maat, naar wensen van de school. Zowel inhoudelijk als qua duur van de workshop, varierend van een interessant praatje tijdens de pauze als een volledig middag of avond programma. Wij hebben voldoende informatie om te delen! 


Voorbeelden van workshops van TRIAS Kids zijn:

  • Informatie over de motorische ontwikkeling bij kinderen: wat zijn basisvaardigheden, hoe kun je het stimuleren indien nodig, moet je nu iets doen met een onjuiste pengreep, waarom is rollen zo belangrijk, wat zijn de gevolgen van minder bewegen,
  • Over de prikkelverwerking: hoe ga je om met een kind in de klas dat niet stil kan zitten of moeite heeft met concentreren,
  • Digitalisering: wat is een goede houding voor het werken achter een tablet etc.
  • Verder geven we ook informatie en praktische tips over bewegend leren, welke theorie zit erachter, waarom zitten de tafels er sneller in als je de kruisloop doet dan wanneer je springt etc.

 

Kinderfysiotherapie op school: een professional in jullie team

De informatie over bewegen en de motorische ontwikkeling van de kinderfysiotherapeut kan mogelijk leiden naar het aanscherpen van het schoolbeleid. We worden bijvoorbeeld weleens benaderd om mee te denken in welk schrijfmateriaal de school het beste kan aanbieden of wordt onze mening gevraagd over een bepaalde schrijfmethode. 


"De kinderfysiotherapeuten van TRIAS Kids horen inmiddels bij ons team. Zij adviseren ons bij alle motorische vraagstukken op beleidsniveau en ondersteunen de (vak)leerkrachten bij motorische hulpvragen, wat een aanwinst"

Wil je meer weten?

Maak direct online een afspraak of stel ons een vraag.

Afspraak maken Stel je vraag

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiƫntenfederatie NederlandBooijink, S.M. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Stel uw vraag hieronder:


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.


Momentje...

Hartelijk dank voor je mail. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.