Thea Scholte

Thea Scholte: “Ik ben fysiotherapeut sinds 1972, een tijd waarin kinderfysiotherapie als specialisatie nog niet bestond. Ik werkte met kinderen in revalidatiecentra in Delft en Rotterdam. De complexe, inspirerende en uitdagende werkzaamheden en de samenwerking met andere disciplines zorgde ervoor dat ik de specialisatie kinderfysiotherapie volgde toen deze opleiding er wel was. Ik heb veel ervaring met neurologische aandoeningen, prikkelverwerking en het verbeteren van de ontwikkeling van de fijne en grove motoriek. 
 

Thea Scholte helpt je graag

Thea: Ik vind mijn werk als kinderfysiotherapeut zo leuk omdat het ongelooflijk bijzonder is om de veerkracht, het doorzettingsvermogen en het plezier van kinderen tijdens het oefenen te ervaren. Het werk is zeer veelzijdig en vraagt iedere keer om een andere benadering, wat het juist zo inspirerend maakt. Samen met ouders, andere verzorgers en leerkrachten kijken en zoeken naar mogelijkheden om de hulpvraag te beantwoorden.  

Het werken aan het zelfvertrouwen, in een tijd waar veel van kinderen wordt gevraagd, geeft veel voldoening wanneer ik zie hoe een kind motorisch groeit. 

 

Vanaf 1984 werkte ik in een kinderfysiotherapiepraktijk in Zoetermeer, waarvoor ik ook op verschillende scholen in het regulier en speciaal onderwijs werkte. 

Toen ik in 2016 de pensioengerechtigde leeftijd bereikte heb ik mijn maatschapsdeel overgedragen. Maar mijn werk als kinderfysiotherapeut, waar ik zoveel plezier en energie uithaal, wilde ik niet opgeven. Daarom werk ik sindsdien op verschillende locaties als waarnemer en sinds januari 2023 doe ik dat bij TRIAS Kids in Noordwijkerhout. 

 

In mijn vrije tijd pas ik op onze kleinkinderen, fiets, roei en wandel ik graag in gezelschap. 

Sinds 2011 steun ik een klein viltbedrijfje in Nepal, waar jongeren met een beperking viltproducten maken. Tot 2018 steunden een collega en ik daar samen een kinderrevalidatiecentrum waar vooral kinderen met hersenbeschadigingen komen. Het was een bijzondere tijd om daar te werken en daarna een trekking te maken door het Himalaya gebergte."

 

Basis voor succesvolle behandeling 

Een goede intake en onderzoek is de basis voor een succesvolle behandeling. Daarvoor maken we graag een afspraak met je. 

 

Thea heeft veel affiniteit met algemene kinderfysiotherapie, baby's, grove en fijn motorische problemen en het werken op scholen. Daarnaast komt Thea graag aan huis om te behandelen. 

 

Heb je een vraag aan Thea? Mail haar gerust. 

 

Thea haar BIG-registratienummer is: 39035249804.Maak een afspraak met Thea Scholte