Kinderfysiotherapie op school

Foto Foto Foto

Kinderfysiotherapie op school

Heeft je kind moeite met werkjes maken op school? Schrijft je kind slordig? Of beweegt je kind onhandig? Mogelijk is de motoriek niet goed ontwikkeld, terwijl dit een essentiële voorwaarde is om te kunnen leren op school. Kinderfysiotherapie kan helpen bij de motorische ontwikkeling en dit kan ook op school gedaan worden.

 

Hoe werkt Kinderfysiotherapie op school

Kinderfysiotherapie is een behandelmethode die gericht is op de motorische ontwikkeling van het kind. Spelenderwijs helpt de kinderfysiotherapeut de grove en/of fijne motoriek te trainen. Op school zal de behandeling buiten de klas plaatsvinden, maar er is altijd overleg met de leerkracht. De adviezen en oefeningen zal de kinderfysiotherapeut met de leerkracht bespreken.

 

Kinderfysiotherapeut op school

Doordat de kinderfysiotherapeut op school is, zijn er korte lijnen met de leerkrachten en is er geen extra belasting voor het kind na schooltijd.

Tot 18 jaar is er een vergoeding van 18 behandelingen uit de basisverzekering, dit gaat niet ten koste van het eigen risico.

 

Kinderfysiotherapie TRIAS werkt nauw samen met diverse scholen in en om Alphen aan den Rijn, Noordwijk en Utrecht. Ben je als school op zoek naar een kinderfysiotherapeut die op school jouw leerlingen gaat behandelen? We komen graag eens bij je langs om de mogelijkheden te bespreken.

 

Basis voor succesvolle behandeling

Een goede intake en onderzoek is de basis voor een succesvolle behandeling. Daarom maken we graag een afspraak met jou en je kind, zodat we van je kunnen horen wat de klachten zijn en we je kind kunnen onderzoeken. Daarna maken we samen een behandelplan en stemmen we met je af wat we van elkaar kunnen verwachten. Als je jouw kind graag op school wilt laten behandelen, zal de kinderfysiotherapeut tijdens de intake de mogelijkheden met je bespreken.


Wil je meer weten?

Maak direct online een afspraak of stel ons een vraag.

Afspraak maken Stel je vraag

Stel je vraag hieronder:


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.


Momentje...

Hartelijk dank voor je mail. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.