Kinderfysiotherapie

Foto Foto Foto

Wat is kinderfysiotherapie? 

Kinderfysiotherapie is geen fysiotherapie voor kinderen. Het is veel meer dan dat. Een kinderfysiotherapeut ziet kinderen met blessures, bijvoorbeeld een enkelblessure door de voetbal. Maar het gaat verder dan het behandelen van alleen de blessures. De kinderfysiotherapeut is een expert als het gaat om bewegen en de ontwikkeling van bewegen. Alles wat er onderweg in de weg kan (gaan) zitten, kan de kinderfysiotherapeut in kaart brengen en bijdragen aan het oplossen er van. 

 

Waarom kinderfysiotherapie?

Bewegen is belangrijk voor iedereen. En wat is beter dan klachtenvrij en met veel plezier bewegen? 

  • Als er klachten zijn, helpen wij zo goed als mogelijk om de klachten zo snel mogelijk te verminderen. 
  • En mochten er klachten zijn als gevolg van een bepaalde aandoening, helpen wij om zo goed mogelijk te blijven bewegen binnen de grenzen van de mogelijkheden. 
  • TRIAS Kids helpt je ook graag om klachten te voorkomen. Preventie van klachten speelt bij ons een grote rol. Je kunt ons ook tegen komen op sportverenigingen en scholen. 

 

Hoe gaat kinderfysiotherapie in zijn werk? 

Als eerste heb je samen met je kind de intake met een kinderfysiotherapeut. Het probleem wordt helder door middel van een vraaggesprek. Vervolgens zal de kinderfysiotherapeut je kind onderzoeken. Dit gebeurt vaak op een speelse manier, passend bij de leeftijd van het kind. De onderzoeksresultaten worden met je besproken en er wordt in overleg met jou een behandelplan opgesteld. De behandeling zal zoveel mogelijk ontspannen en spelenderwijs zijn. Het gebeurt daarom ook vaak dat het kind niet door heeft waar we precies aan werken en beleeft het kind de behandeling als gewoon spelen. Tussentijds wordt de behandeling met jou geevalueerd en bij het behalen van het doel afgesloten. 


"Mijn kind vond het jammer dat het doel behaald was en hij niet meer naar de fysio hoefde, zo leuk vond hij het"

Wil je meer weten?

Maak direct online een afspraak of stel ons een vraag.

Afspraak maken Stel je vraag

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiƫntenfederatie NederlandWitte, S. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Stel uw vraag hieronder:


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.


Momentje...

Hartelijk dank voor je mail. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.