Kinderfysiotherapie

Foto Foto Foto

"Rust. Speel. Sport. Groei. Sport. Speel. Rust. En door…  

Het lijf van je kind is ervoor gebouwd  

Maar moet veel incasseren  

Een ongeluk  

Overbelasting 

Of stomme pech  

Alles kan leiden tot ongemak,  

Of een vertraagde ontwikkeling" 

 

Dit is kinderfysiotherapie

De kinderfysiotherapeut helpt kinderen met een blessure. Maar kinderfysiotherapie is heel veel meer dan dat. Het gaat, naast het bewegen, meer nog om de ontwikkeling van het bewegen bij kinderen. Alles wat tijdens de groei in de weg zit, kan de kinderfysiotherapeut in kaart brengen en bijdragen aan het oplossen daarvan. Of het nu gaat om schrijven, knutselen, veters strikken, concentreren, een huilbaby, slaapproblemen, een voorkeurshouding, hooggevoeligheid, prikkelverwerking of een blessure, wij helpen met kinderfysiotherapie je kind versterken. Herstellen voorbij herstel. Weerbaar maken.

 

Het belang van kinderfysiotherapie

Het is van belang dat je kind zich zo goed als mogelijk kan ontwikkelen. Met veel plezier en zonder pijn bewegen is daar een belangrijke voorwaarde voor. Met kinderfysiotherapie helpen we: 

  • Als er klachten of problemen zijn, om deze zo goed als mogelijk en zo snel als mogelijk te verminderen.  

  • Bij klachten of problemen die het gevolg zijn van een bepaalde aandoening door dan zo goed als mogelijk te blijven bewegen binnen de grenzen van de mogelijkheden.  

 

TRIAS Kids vindt het belangrijk om naast het oplossen ook de nodige aandacht te hebben voor preventie van klachten. Dat is de reden dat we ook op scholen en sportverenigingen actief zijn en dat we workshops geven aan leerkrachten, aan sporttrainers en op kinderdagverblijven.

Daarnaast hebben we een speciaal preventief ontwikkelingsprogramma voor te vroeg geboren kinderen.  

 

Zo gaat kinderfysiotherapie in zijn werk

Bij TRIAS Kids brengen we alle relevante functies in kaart en daarmee kijken we verder dan alleen het probleem. Als eerste heb je samen met je kind een intake met een kinderfysiotherapeut. Het probleem wordt helder door middel van een vraaggesprek. Vervolgens zal de kinderfysiotherapeut je kind onderzoeken. Dit gebeurt vaak op een speelse manier, passend bij de leeftijd van je kind. Als we het probleem én de oorzaak weten, dan maken we een, passend bij het kind, behandelplan op maat.  

De behandeling zal ontspannen en spelenderwijs zijn. Daarom heeft het kind vaak niet door waar we precies aan werken en beleeft je kind de behandeling als gewoon spelen. Tussentijds evalueren we met jou. Zo bereiken we samen de échte oplossing en daarna sluiten we het behandeltraject af. 

 

“Wij gaan je versterken  

Herstellen voorbij herstel   

Weerbaar maken  

voor wat je nog te wachten staat  

  

Samen binden we die strijd aan   

Leggen de lat hoger   

Jouw lat  

Onze lat”


"Mijn kind vond het jammer dat het doel behaald was en hij niet meer naar de fysio hoefde, zo leuk vond hij het"

Wil je meer weten?

Maak direct online een afspraak of stel ons je vraag.

Afspraak maken Stel je vraag

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlTimmers, S.S.M. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Stel je vraag hieronder:


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.


Momentje...

Hartelijk dank voor je mail. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.