Kinderfysiotherapie op school en kinderdagverblijf

Foto Foto Foto

Screening op verzoek op school en KDV 

TRIAS Kids heeft screeningen ontwikkeld omdat we merken dat steeds meer scholen en kinderdagverblijven (KDV) de behoefte hebben aan ondersteuning op het gebied van de motorische ontwikkeling. De cognitieve ontwikkeling heeft op veel scholen en KDV prioriteit. Bewegen is echter een must voor een goede leerontwikkeling. Dat is de reden waarom we de screeningen in het leven riepen. Hiermee ontlast TRIAS Kids de school of het KDV en ondersteunen we in het belang van de motoriek. De inhoud en duur is afhankelijk van de wensen van de school of het KDV.   

 

Behandelen en videoconsulten op school

Er bestaat ook de mogelijkheid om op school kinderfysiotherapie aan te bieden. Voor de school zijn hier geen kosten aan verbonden. Kinderfysiotherapie wordt vergoed door de zorgverzekering. Er is geen verwijzing nodig en het gaat niet van het eigen risico af. Voordelen van het behandelen op school: korte lijnen met de leerkracht, het kind wordt niet extra belast in het toch al zo drukke leven en het kan na schooltijd lekker buiten spelen!  
 

Workshops op school en KDV 

TRIAS Kids biedt diverse workshops aan, op maat gemaakt naar wens van de school of het KDV. Zowel inhoudelijk als qua duur van de workshop, variërend van een interessant praatje tijdens de pauze als een volledig middag- of avondprogramma. Wij hebben de expertise en ervaring en delen onze kennis graag om zo samen aan de optimale ontwikkeling van het kind bij te dragen 

 
Voorbeelden van workshops van TRIAS Kids zijn: 

  • Informatie over de motorische ontwikkeling bij kinderen: wat zijn basisvaardigheden, hoe kun je het stimuleren indien nodig, moet je nu iets doen met een onjuiste pengreep, waarom is rollen zo belangrijk, wat zijn de gevolgen van minder bewegen. 

  • Prikkelverwerking: hoe ga je om met een kind in de klas dat niet stil kan zitten of moeite heeft met concentreren. 

  • Digitalisering: wat is een goede houding voor het werken achter een tablet, laptop, etcetera. 

  • Verder delen we ook informatie en praktische tips over bewegend leren, welke theorie zit erachter, waarom zitten de tafels er sneller in als je de kruisloop doet dan wanneer je springt etc. 

  

Een professional in jullie team op school of KDV 

De informatie over bewegen en de motorische ontwikkeling is soms reden om het beleid op school of KDV aan te scherpen. Ook dan denken we graag mee, bijvoorbeeld door mee te denken welk schrijfmateriaal of welke schrijfmethode school het beste aan kan bieden. 

 

Heb je interesse om TRIAS Kids in te zetten op jouw school of kinderdagverblijf? Heb je informatie nodig of wil je eens met ons sparren hoe TRIAS Kids aan de optimale ontwikkeling van het kind bij kan dragen? Neem dan contact op met Linda Sluijs.

 

"Wij gaan het kind versterken 

Weerbaar maken 

voor wat het nog te wachten staat 

We zetten het kind in zijn kracht 

Het gaat zichzelf overtreffen 

 

Samen binden we die strijd aan  

Leggen de lat hoger  

Jullie lat 

Onze lat"


"De kinderfysiotherapeuten van TRIAS Kids horen inmiddels bij ons team. Zij adviseren ons bij alle motorische vraagstukken op beleidsniveau en ondersteunen de (vak)leerkrachten bij motorische hulpvragen. Wat een aanwinst!"

Wil je meer weten?

Maak direct online een afspraak of stel ons een vraag.

Afspraak maken Stel je vraag

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlSluijs, L. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Stel je vraag hieronder:


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.


Momentje...

Hartelijk dank voor je mail. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.