Reflex integratie therapie

Foto Foto Foto

Reflexen en Reflex integratie therapie

Als je een bepaalde prikkel krijgt dan reageer je daar zonder nadenken op. Dus als je iets ziet, hoort of iets voelt dan reageer je door te kijken, te luisteren of je trekt je hand weg. Deze automatische reactie noemen we een reflex.  

Reflexen ontwikkelen zich tijdens de zwangerschap, je hebt ze namelijk al nodig om geboren te worden. Een aantal reflexen houden we, andere verdwijnen in het eerste levensjaar. Soms verdwijnen die reflexen niet of komen ze weer terug. Dat kan problemen voor je kind opleveren. Wij helpen je kind dan met reflex integratie therapie. 

 

Zo werkt Reflex integratie therapie

Als er sprake is van ziekte, stress, een trauma of spanningen op school, dan kan het zijn dat een reflex niet verdwijnt of weer terugkomt. Daardoor staat je kind de hele dag ‘aan’. Dit kan zorgen voor concentratieproblemen, leerproblemen, angsten, onbegrepen lichamelijke klachten of problemen in de motorische ontwikkeling. 

De kinderfysiotherapeuten van TRIAS Kids onderzoeken welke reflexen nog actief zijn, in hoeverre je kind dus nog ‘aan’ staat. Met reflex integratie therapie worden daarna met oefeningen de verstoorde reflexen geïntegreerd. Hiervoor gebruiken we de Masgutova Neurosensimotor Reflex Integration method (MNRI), de Rhythmic Movement Training International( RMTi) en de Institute for Neuro-Physiological Psychology(INPP). 

 

Wanneer behandelen met Reflex integratie therapie?  

TRIAS Kids zet Reflex integratie therapie bij een breed scala van problemen in. Herken je een van onderstaande punten bij je kind? Dan kan Reflex integratie therapie een succesvolle methode zijn om je kind te helpen.  

  • Problemen in de motorische ontwikkeling: schrijven, knippen, veters strikken, onhandig bewegen, moeite om te leren fietsen of zwemmen. 
  • Leerproblemen zoals lezen, rekenen, moeite met concentreren. 
  • Angsten, hyperventilatie, depressie, overgevoeligheid, hooggevoeligheid, slaapproblemen. 
  • Meerbegaafdheid, hoogbegaafdheid en hoog-sensitiviteit. 
  • Gediagnosticeerde dyslexie, dyscalculie, AD(H)D, autisme (ASS). 
  • Problemen op sociaal-emotioneel vlak, zoals faalangst, pesten/gepest worden, woedeaanvallen. 

  

Deze opsomming zijn voorbeelden en is daardoor niet volledig. Neem gerust contact met ons op als bepaald gedrag van je kind er niet tussen staat. We bekijken dan samen of Reflex integratie therapie jullie kan helpen. 

 

“Wij gaan je versterken 

Weerbaar maken 

voor wat je nog te wachten staat 

 

Samen binden we die strijd aan  

Leggen de lat hoger  

Jouw lat 

Onze lat” 


"Dankzij de Reflex integratie therapie is mijn kind een stuk meer ontspannen, waardoor hij ook beter presteert op school"

Wil je meer weten?

Maak direct online een afspraak of stel ons je vraag.

Afspraak maken Stel je vraag

Stel je vraag hieronder:


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.


Momentje...

Hartelijk dank voor je mail. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.