Psychosomatische kinderfysiotherapie

Foto Foto Foto

"We zetten je in je kracht 

Je gaat jezelf overtreffen  

Je zult je verbazen  

Over hoeveel meer je kunt bereiken 

Je bent sterker dan je denkt" 

 

Symptomen voor psychosomatische kinderfysiotherapie

Heeft je kind last van lichamelijke klachten zoals spanning, pijn, slaapproblemen, vermoeidheid, langdurige hoofdpijn, buikpijn of hyperventilatie? Dit kan het gevolg zijn van stress, angst, of andere psychische spanningen waar je kind mee worstelt. Wij weten als geen ander dat kinderen, net als volwassenen, deze problemen ervaren en dat die zich uiten in lichamelijke klachten. Met psychosomatische kinderfysiotherapie helpen we je kind, waarbij onze benadering verder gaat dan alleen het fysieke aspect van therapie. We richten ons op de hele persoon, met bijzondere aandacht voor de mentale gezondheid. 

 

Dit doet de psychosomatisch kinderfysiotherapeut 

Bij TRIAS Kids werken kinderfysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in psychosomatische klachten. Dit betekent dat de kinderfysiotherapeut bij de intake naast de lichamelijke kant extra aandacht heeft voor de mentale aspecten van de klacht. Dit wordt meegenomen in het op maat gemaakte behandelplan en gaat verder dan symptoombestrijding. De kinderfysiotherapeut helpt je kind bij het begrijpen en verwerken van zijn emoties en stress en herstelt zo de verbinding tussen lichaam en geest. Je kind zal zo veerkrachtiger worden en beter voorbereid zijn op wat de toekomst brengt. 

 

Mindfulness en preventie tegen psychosomatische klachten

Tijdens de psychosomatische kinderfysiotherapie is mindfulness onderdeel van het behandelplan. Je kind leert bewuste aandacht voor het hier en nu te hebben. Dit is een krachtig hulpmiddel bij het herkennen en begrijpen van de lichaamssignalen, wat de weg opent naar herstel. 

Het gaat echter niet alleen om herstel, het gaat ook om preventie. We werken daarom onder andere samen met scholen en gemeenten om kinderen te leren hoe ze beter met stress en spanning kunnen omgaan. We geven workshops die zijn gericht op het bevorderen van mentale gezondheid en het voorkomen van psychosomatische klachten. 

 

Basis voor succesvolle behandeling 

Een goede intake en onderzoek is de basis voor een succesvolle behandeling. Daarom maken we graag een afspraak met jou en je kind, zodat we van je kunnen horen wat de klachten zijn en we je kind kunnen onderzoeken. Daarna maken we samen een behandelplan en stemmen we met je af wat we van elkaar kunnen verwachten.  

 

Wil je een workshop op je school of vereniging organiseren? Mail Linda Sluijs, ze komt graag in contact met je.

 

"Wij gaan je versterken 

Herstellen voorbij herstel  

Weerbaar maken 

voor wat je nog te wachten staat 

Samen binden we die strijd aan  

Leggen de lat hoger  

Jouw lat 

Onze lat"


Wil je meer weten?

Maak direct online een afspraak of stel ons je vraag.

Afspraak maken Stel je vraag

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlNimwegen, M. van is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Stel je vraag hieronder:


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.


Momentje...

Hartelijk dank voor je mail. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.

De volgende kinderfysiotherapeuten helpen je kind