Hooggevoeligheid

Foto Foto Foto

“Wij gaan je versterken 

Weerbaar maken 

voor wat je nog te wachten staat 

Samen binden we die strijd aan 

 

Hooggevoeligheid bij kinderen

Stelt je kind diepzinnige vragen, is je kind snel van slag of perfectionistisch? Heeft je kind moeite met verrassingen of veranderingen? Misschien komt dit omdat je kind hooggevoelig is. De kinderfysiotherapeuten van TRIAS Kids zijn gespecialiseerd in het helpen van je kind met hooggevoeligheid. Met, onder andere, reflex integratie therapie gaan we je kind versterken. 

 

Hoe herken je hooggevoeligheid bij je kind? 

Hooggevoeligheid, ook wel hoogsensitiviteit genoemd, kun je op verschillende manieren herkennen. Het kan zijn dat je kind snel schrikt, gevoelig is voor pijn, een vreemde geur of smaak snel opmerkt. Of dat je kind moeilijke woorden gebruikt, dat het zeker wil weten of iets veilig is of dat je kind heel erg verdrietig, heel erg blij of heel erg boos is. Misschien herken je dat je kind heel snel aanvoelt dat er iets bij een ander speelt en dan heel erg meeleeft. Een baby kan ook erg gevoelig zijn, bijvoorbeeld voor geluiden, waardoor het veel kan gaan huilen of moeite heeft met slapen. 

 

Zo helpt TRIAS Kids je kind met hooggevoeligheid

Bij hooggevoeligheid is het belangrijk om weten te hoe de prikkelverwerking verloopt. Dat brengt de kinderfysiotherapeut in kaart met behulp van vragenlijsten voor ouders. Zo worden valkuilen en vooral ook kansen inzichtelijk. Vervolgens vindt er een onderzoek plaats op de praktijk, waar we onder andere kijken of er actieve reflexen aanwezig zijn. Afhankelijk van de uitkomsten van het onderzoek, kan besloten worden om kinderfysiotherapie te starten. Soms is het voldoende om ouders adviezen mee te geven voor thuis en is er geen kinderfysiotherapie nodig. 

 

“We zetten je kind in zijn kracht 

Je kind gaat zichzelf overtreffen 

 

Dát is onze benadering  

Op maat en alomvattend  

Van preventie tot analyse en herstel  

Gestaald door medische kennis  

Aangejaagd met nieuwe technologie 

 

Gedragen door compassie” 

 

Denk je dat je kind hooggevoelig is? Neem gerust contact met ons op voor een afspraak. Je hebt geen verwijzing nodig van een arts en de eerste 18 behandelingen vallen onder de basisverzekering. Lees hier meer over de vergoeding. 


Maak direct online een afspraak of stel ons een vraag.

Afspraak maken Stel je vraag

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlRutte, M.R.M. le is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Stel je vraag hieronder:


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.


Momentje...

Hartelijk dank voor je mail. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.