Sportgroep Fitkids

Foto Foto Foto

Voor wie is Fitkids?

Is je kind tussen de 6 en 18 jaar en mist je kind (tijdelijk) de aansluiting bij een reguliere sportclub? Heeft je kind een chronische ziekte, beperking, een langdurige aandoening of leidt je kind een inactief leven? Heeft je kind bijvoorbeeld astma, taaislijmziekte, een spierziekte, jeugdreuma, overgewicht, autisme of een aangeboren hartafwijking? We helpen je kind bewegen leuk te vinden met Fitkids. 

 

Wat is Fitkids?

Fitkids is hét fitness- en oefenprogramma voor kinderen van zes tot achttien jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening en ontwikkelt door Stichting Fitkids.  

 

Er wordt getraind in groepsverband onder professionele begeleiding van een (kinder)fysiotherapeut. Voor ieder kind wordt een individueel programma opgesteld met individuele doelen. In Fitkids ontdekken kinderen weer het plezier in bewegen. Iedere Fitkids training start met een gezamenlijke warming-up waarin o.a. verschillende (bal)spellen of circuittraining worden gedaan. Vervolgens gaan de kinderen aan de slag met een individueel trainingsschema waarbij gebruik wordt gemaakt van fitnessapparatuur. De training wordt afgesloten met een gezamenlijke cooling-down.  

Fitkids heeft als doel het verbeteren van de fysieke en mentale conditie van kinderen met een chronische ziekte of beperking. Het sociale element en oog voor elkaar zijn onlosmakelijk verbonden met Fitkids. Het uiteindelijke doel van Fitkids is dat deze kinderen meer gaan bewegen in het dagelijks leven, waarbij de focus ligt op doorstroom naar reguliere of aangepaste sportverenigingen.  Kijk hier voor meer informatie over Fitkids.

 

Waar kun je terecht voor Fitkids?

Kinderfysiotherapie TRIAS biedt in samenwerking met Paramedisch Centrum Noordwijk Fitkids aan. De lessen worden gegeven bij Paramedisch Centrum Noordwijk, Westeinde 94 in Noordwijkerhout. De lessen zijn binnen, maar als het weer het toe laat wordt er ook buiten gesport. Ook op onze locatie in Utrecht op de Mississippidreef wordt Fitkids gegeven. 

Vergoeding van het Fitkids programma vindt plaats vanuit de verzekering voor fysiotherapie. In de meeste gevallen is er geen verwijzing nodig van een huisarts of specialist. 


"Mijn kind vindt het sportgroepje heel leuk, het is laagdrempelig en ze kan sporten op haar niveau samen met andere kinderen"

Wil je meer weten?

Maak direct online een afspraak of stel ons een vraag.

Afspraak maken Stel je vraag

Stel uw vraag hieronder:


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.


Momentje...

Hartelijk dank voor je mail. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.