Vroeggeboren kinderen

Foto Foto Foto

Ontwikkeling van een vroeggeboren kind

Als je kind voor 37 weken zwangerschap geboren is dan spreken we van een vroeggeboorte en een premature baby. De kans op ontwikkelingsproblemen is bij vroeggeboren kinderen groter dan bij baby's geboren na 37 weken zwangerschap. Heeft je kind moeite met het liggen op de buik, omrollen, kruipen of loslopen? Of is je te vroeggeboren kind al wat ouder en bemerk je concentratieproblemen, moeite met meekomen tijdens de gymles of moeite met netjes schrijven? Of wil je de kans hier op zo veel als mogelijk beperken? TRIAS Kids helpt je kind met gespecialiseerde kinderfysiotherapie om deze ontwikkelingsproblemen te verminderen zodat je kind zo optimaal mogelijk opgroeit. 

 

Kinderfysiotherapie voor een vroeggeboren kind

Door de opgedane ervaring en de specialisatie in het begrijpen van de lichaamstaal van, in het bijzonder, premature kinderen kan kinderfysiotherapeut Linda Sluijs op verschillende manieren ondersteunen bij de ontwikkeling. De duur van de zwangerschap bepaalt de benadering van de kinderfysiotherapie. Meer informatie hierover lees je hier. Ook na het eerste levensjaar kunnen de kinderfysiotherapeuten van TRIAS Kids je vroeggeboren kind helpen. Zij begrijpen de unieke behoeften van je kind. 

 

Hoe werkt kinderfysiotherapie voor een vroeggeboren kind

Tijdens de intake brengt de kinderfysiotherapeut de motorische ontwikkeling én het gedrag van je kind in kaart. Naast het bewegen kijkt de kinderfysiotherapeut daarom ook of er bijvoorbeeld sprake is van veel huilen, onrust, moeite met drinken, of dat je baby gevoelig is voor prikkels. Daarna maken we een behandelplan op maat om deze ontwikkeling te ondersteunen. Dit doen we onder andere door oefeningen, daarnaast krijg jij ook adviezen hoe je jouw kind kunt helpen. Het heeft de voorkeur om de behandelingen bij je thuis te doen. Jullie zijn dan in je natuurlijke omgeving wat vaak rustiger voor je kind is. Daarnaast kan de kinderfysiotherapeut de adviezen directer op je thuissituatie richten. 

 

Is je baby geboren vóór 32 weken zwangerschap en/of heeft je baby een geboortegewicht van minder dan 1500 gram? Dan komen jullie in aanmerking voor het ToPprogramma.

 

Wil je meer weten over hoe kinderfysiotherapie kan helpen bij te vroeggeboren kinderen? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken. Je hebt geen verwijzing nodig van een arts en de eerste 18 behandelingen vallen onder de basisverzekering. Lees hier meer over de vergoeding.  

 

"Wij gaan je kind versterken 

Weerbaar maken 

voor wat het nog te wachten staat 

Samen binden we die strijd aan  

Leggen de lat hoger  

Jouw lat 

Onze lat"


Wil je meer weten?

Maak direct online een afspraak of stel ons een vraag.

Afspraak maken Stel je vraag

Stel je vraag hieronder:


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.


Momentje...

Hartelijk dank voor je mail. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.

De volgende kinderfysiotherapeut helpt je hiermee