Kinderfysiotherapie bij vroeggeboorte

Foto Foto Foto

Vroeggeboorte en premature kinderen

Als een baby voor 37 weken zwangerschap geboren wordt dan spreken we van een vroeggeboorte en een premature baby. 

Bij premature kinderen is de kans op ontwikkelingsproblemen groter dan bij baby's geboren na 37 weken zwangerschap. Bij TRIAS Kids bieden we gespecialiseerde kinderfysiotherapie aan om deze ontwikkelingsproblemen effectief te verminderen. 

 

Kinderfysiotherapie na een vroeggeboorte

Kinderfysiotherapeut Linda Sluijs heeft zich gespecialiseerd in het begrijpen van de lichaamstaal van premature kinderen. Met deze expertise kan Linda op verschillende manieren ondersteunen bij de optimale ontwikkeling van kinderen na een vroeggeboorte. De duur van de zwangerschap bepaalt de benadering van de kinderfysiotherapie. 

Het aantal weken zwangerschap bepaalt de keuze hoe de kinderfysiotherapie in te steken. 

  • Voor baby's geboren vóór 32 weken zwangerschap en/of met een geboortegewicht van 1500 gram of minder, begeleidt Linda via het programma ToP, wat staat voor “Transmurale ontwikkelingsondersteuning voor Prematuur geboren kinderen en hun ouders”. Met ToP krijgen jij en je kind ondersteuning na ontslag uit het ziekenhuis. Samen met jou kijkt Linda naar waar je kind aan toe is, wat je kind zelf kan, waar het hulp nodig heeft en hoe jij die kunt geven. Jouw hulpvraag staat daarbij centraal. Linda komt daarvoor, zo spoedig mogelijk na thuiskomst van je kind, bij je thuis. In totaal 12 keer, de laatste keer rond het eerste levensjaar van je kind.  De aanmelding voor ToP gaat via het ziekenhuis. Meer informatie over ToP lees je hier.
  • Is je kindje geboren na een zwangerschap tussen 32 en 37 weken? En merk je dat je kindje bijvoorbeeld niet goed eet of drinkt of veel huilt? Deze signalen kunnen wijzen op ontwikkelingsproblemen als gevolg van de vroeggeboorte. Linda zet dan haar specialistische kennis in om jou en je kindje te helpen. Dit valt dan onder de reguliere behandelingen kinderfysiotherapie. 

  

Aanmelden voor kinderfysiotherapie na een vroeggeboorte

Is je kindje geboren voor 32 weken zwangerschap dan loopt de aanmelding voor het ToP-programma via het ziekenhuis. Is dit nog niet ingezet? informeer dan in het ziekenhuis naar de mogelijkheden. 

Na een vroeggeboorte tussen 32 en 37 weken zwangerschap kun je een afspraak maken voor kinderfysiotherapie via de centrale receptie van TRIAS of via onderstaande button. 

Als je twijfelt en graag eerst wilt overleggen met Linda, aarzel dan niet om haar te mailen met je vragen. 

 

" We gaan je kindje weerbaar maken 

voor wat het nog te wachten staat 

Samen binden we die strijd aan" 


Wil je meer weten?

Maak direct online een afspraak of stel ons je vraag.

Afspraak maken Stel je vraag

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlSluijs, L. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Stel je vraag hieronder:


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.


Momentje...

Hartelijk dank voor je mail. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.

De volgende kinderfysiotherapeut helpt je vroeggeboren kindje