Sportgroep Fitkids

Foto Foto Foto

Voor wie is Fitkids?

Mist je kind de, tijdelijke, aansluiting bij een reguliere sportclub door een chronische ziekte, beperking of een langdurige aandoening? Leidt je kind een inactief leven door bijvoorbeeld astma, taaislijmziekte, een spierziekte, jeugdreuma, overgewicht, autisme of een aangeboren hartafwijking? Met Fitkids helpen we je kind om op zijn niveau én met plezier te bewegen 

  

Wat is Fitkids?

Fitkids is hét beweeg- en oefenprogramma voor kinderen van 6 tot 18 jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening en ontwikkelt door Stichting Fitkids.   

We maken voor je kind een programma op maat. Deze oefeningen doet je kind in groepsverband onder begeleiding van een kinderfysiotherapeut. Iedere Fitkids-training start met een gezamenlijke warming-up in de vorm van (bal)spellen of een circuittraining. Vervolgens gaat je kind aan de slag met zijn individuele trainingsschema waarbij het fitnessapparatuur gebruikt. De training sluiten we af met een gezamenlijke cooling-down. Op deze manier (her)ontdekt je kind het plezier in bewegen. 

 

Stichting Fitkids heeft als doel het verbeteren van de fysieke en mentale conditie van kinderen met een chronische ziekte of beperking. Het sociale element en oog voor elkaar zijn daar onlosmakelijk mee verbonden. Het uiteindelijke doel van Fitkids is dat je kind meer gaat bewegen in het dagelijks leven, waarbij de focus ligt op doorstroom naar reguliere of aangepaste sportverenigingen.  Kijk hier voor meer informatie over Stichting Fitkids. 

  

Waar kun je terecht voor Fitkids?

TRIAS Kids biedt op de volgende locaties Fitkids aan:

  • In samenwerking met Paramedisch Centrum Noordwijk op locatie Westeinde in Noordwijkerhout.  

  • Op locatie Mississippidreef in Utrecht.  

  • Op locatie Jawi in Alphen aan den Rijn. 

 

De lessen zijn binnen, maar als het weer het toe laat wordt er ook buiten gesport. Vergoeding van het Fitkids programma vindt plaats vanuit de verzekering voor fysiotherapie. In de meeste gevallen is er geen verwijzing nodig van een huisarts of specialist. 

 

“We zetten je in je kracht 

Je gaat jezelf overtreffen  

Je zult je verbazen  

Over hoeveel meer je kunt bereiken 

Je bent sterker dan je denkt 

En wordt fitter dan je dacht” 


"Mijn dochter vindt het sportgroepje heel leuk, het is laagdrempelig en ze kan sporten op haar niveau samen met andere kinderen"

Wil je meer weten?

Maak direct online een afspraak of stel ons een vraag.

Afspraak maken Stel je vraag

Stel je vraag hieronder:


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.


Momentje...

Hartelijk dank voor je mail. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.