Kinderoefentherapie

Foto Foto Foto

Oefentherapie Mensendieck/Cesar voor kinderen

 

Het is nét iets anders dan fysiotherapie. Weet jij wat het verschil is tussen een fysiotherapeut en een oefentherapeut? 

 

Een oefentherapeut is de specialist op het gebied van klachten die ontstaan zijn door een verkeerde houding. Een fysiotherapeut weet veel over de houding, maar een oefentherapeut is nóg meer gespecialiseerd in houding. En daarom geloven wij in de meerwaarde van een oefentherapeut. Zij zijn expert op het gebied van het verbeteren van een verkeerd aangeleerde houding. De behandeling is erop gericht dit te verbeteren door middel van oefeningen en (houding)adviezen. 

 

Wat is kinderoefentherapie

Kinderoefentherapie is een specialisatie binnen de oefentherapie. De oefentherapeuten van TRIAS Kids zijn na deze 4 jarige HBO opleiding de master Kinderfysiotherapie gaan volgen. Kinderoefentherapie en kinderfysiotherapie hebben veel raakvlakken. Het enige verschil is de basisopleiding. 

 

Voor onderstaande problemen kun je terecht bij de kinderoefentherapeut: 

  • Houdingsproblemen, zoals een voorovergebogen houding (vaak de bovenrug), een holle onderrug, overstrekte knieen, of met voeten naar binnen staan. 
  • Lichamelijke klachten door veelvuldig computer/tablet/telefoon gebruik
  • Scoliose

 

Vergoeding kinderoefentherapie

De vergoeding van kinderoefentherapie is hetzelfde als van kinderfysiotherapie. Zie hier meer informatie over de vergoeding en kosten. 


Wil je meer weten?

Maak direct online een afspraak of stel ons een vraag.

Afspraak maken Stel je vraag

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlTimmers, S.S.M. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Stel uw vraag hieronder:


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.


Momentje...

Hartelijk dank voor je mail. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.