Huilbaby

Foto Foto Foto

Wanneer is je kind een huilbaby?

Iedere baby huilt, zo laat je baby weten dat er wat is: je kindje heeft trek, is moe of heeft een vieze luier. Als je baby meer dan 3x per week 3 uur per dag huilt, en dat minstens 3 weken achter elkaar, dan spreken we van excessief huilen ofwel een huilbaby. Naast het overmatig huilen, beweegt een huilbaby vaak ook onrustig en overstrekt zich.  Uit onderzoek blijkt dat het huilen van huilbaby’s in 95% een niet-medische oorzaak heeft.  Is je kindje een huilbaby? We helpen je met kinderfysiotherapie. 

 

Hoe helpt de kinderfysiotherapeut je huilbaby?

Belangrijk is dat je een aantal dingen nagaat en zo patronen ontdekt bij je huilbaby. Bijvoorbeeld: wanneer huilt de baby voornamelijk, is dat na de voeding of aan het eind van de dag? Kan het zijn dat de baby te veel prikkels krijgt? Slaapt de baby voldoende? Is er voldoende rust en regelmaat op de dag? 

 

De kinderfysiotherapeut zal bovenstaande vragen met jou bespreken. Na het vraaggesprek zal de kinderfysiotherapeut je baby onderzoeken. Daarna krijg je allerlei handige tips en zo leer je om je baby weer rustig te krijgen. Per kind zijn die tips verschillend. Sommigen hebben veel baat bij inbakeren, anderen juist niet. Samen met jou en je baby zullen wij uitzoeken wat het beste werkt tegen de onrust. 

 

Soms is er ook meer nodig voor je huilbaby. We werken dan bijvoorbeeld samen met een osteopaat. Onze ervaring is dat dit een prettige en vooral effectieve combinatie is. 

Als we onverhoopt denken dat er een medische oorzaak voor het huilen is dan hebben we korte lijnen met een aantal kinderartsen waar we snel mee schakelen. 

 

Wil je een afspraak voor je huilbaby?

Heb je een huilbaby en weet je niet meer wat je moet doen? Neem gerust contact met ons op voor een afspraak. In de meeste gevallen kunnen wij aan huis komen. 

 

Je hebt geen verwijzing nodig van een arts en de eerste 18 behandelingen vallen onder de basisverzekering. Lees hier meer over de vergoeding. 

 

"Wij gaan je kind versterken 

Weerbaar maken 

voor wat het nog te wachten staat 

Samen binden we die strijd aan  

 

Dát is onze benadering  

Op maat en alomvattend  

Gestaald door medische kennis  

Gedragen door compassie."


Wil je meer weten?

Maak direct online een afspraak of stel ons een vraag.

Afspraak maken Stel je vraag

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlTimmers, S.S.M. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Stel je vraag hieronder:


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.


Momentje...

Hartelijk dank voor je mail. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.