Kinderfysiotherapie op de sportclubclub

Foto Foto Foto

Kinderfysiotherapie op de sportclub 

Sporten en bewegen is gezond voor iedereen, zeker ook voor kinderen als het gaat om hun ontwikkeling. Helaas zien we het aantal sportblessures bij kinderen fors toenemen. Dit komt deels doordat sportende kinderen meer uren sporten, maar ook omdat steeds meer kinderen niet of nauwelijks bewegen. Om sportblessures te voorkomen heeft TRIAS Kids een aantal tools om jullie te ondersteunen.  

 

TRIAS Kids Sportscan 

De TRIAS Kids Sportscan is een preventief onderzoek waarbij de kinderfysiotherapeut de motorische vaardigheden van de teamleden in kaart brengt met o.a. een loop- en beweeganalyse. Dit resulteert in minder blessures én tegelijkertijd in prestatieverbetering doordat jullie inzicht krijgen in de grof motorische eigenschappen van de teamleden. 

Er is met name aandacht voor de stabiliteit en kracht, rompstabiliteit en de manier van bewegen. Dit zijn de basisvoorwaarden om de teamleden op een verantwoorde manier te laten sporten én om sportspecifieke blessures te voorkomen.  

De TRIAS Kids Sportscan is voor kinderen tussen de 4 en 16 jaar. Wil je oudere teams laten screenen? We verwijzen je daarvoor graag naar ons partnerbedrijf TRIAS Fysio.  

 

Behandelen op de sportclub 

Een andere tool van TRIAS Kids is het behandelen bij jullie op de sportclub. Net voor of na de training langs de kinderfysio? Het is zó geregeld! Doordat dit laagdrempeliger is, maken mensen er sneller gebruik van. Des te eerder de behandeling van een, beginnende, blessure start des te beter. 

  

Workshops voor trainers 

De kinderfysiotherapeut is de expert als het gaat om bewegen bij kinderen. TRIAS Kids biedt de trainers en andere geinteresseerden van de club graag workshop aan over de nieuwste inzichten rondom trainingsprincipes, voorkomen van blessures bij kinderen en wat je als club kunt doen om de prestaties en/of het plezier aan sport kunt verbeteren.  

  

Interesse in samenwerking met TRIAS kids  

Heb je interesse om TRIAS Kids in te zetten op jouw sportclub? Heb je informatie nodig of wil je eens met ons sparren hoe TRIAS Kids jullie kan ondersteunen in blessurevrij sporten? Neem dan contact op met Linda Sluijs. 

Wij komen graag bij je langs om jullie wensen en behoeftes te horen en te kijken naar de mogelijkheden. Daarna stellen we een op maat gemaakt plan voor jullie sportclub op. Ook denken we graag mee in het medisch jeugdbeleid van de sportclub.  

  

"Wij creëerden een eigen benadering:  

een topsportbenadering  

Wij geloven dat herstel altijd  

verder moet gaan dan genezen 

Dat voorkomen beter is  

En dat iedereen,  

niet alleen topsporters,  

daar beter van wordt" 

 

Leven is topsport. 


"TRIAS Kids geeft ons de handvatten om blessures te verminderen en om de mogelijkheden van de kinderen te optimaliseren."

Wil je meer weten?

Maak direct online een afspraak of stel ons je vraag.

Afspraak maken Stel je vraag

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlSluijs, L. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Stel je vraag hieronder:


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.


Momentje...

Hartelijk dank voor je mail. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.