Hoogbegaafdheid

Foto Foto Foto

“Wij gaan je kind versterken 

Weerbaar maken 

voor wat het nog te wachten staat 

Samen binden we die strijd aan” 

 

Hoe herken je hoogbegaafdheid bij je kind?

Hoogbegaafdheid kun je op verschillende manieren herkennen. Op jonge leeftijd, omdat je kind al vroeg praat of schrijft. Als je kind al ouder is dan zie je misschien dat het complexe problemen en concepten begrijpt, daar waar leeftijdsgenoten dat nog niet kunnen. Je kind leert snel en verveelt zich op school omdat het uitdaging mist. 

Verder zijn een rijke woordenschat, het stellen van veel en diepgaande vragen en een goed geheugen voor details als getallen en feiten kenmerkend voor hoogbegaafdheid. Daarnaast kun je creativiteit, vindingrijkheid, perfectionisme, een sterk gevoel voor (on)rechtvaardigheid, onafhankelijkheid en interesse complexe onderwerpen zoals wiskunde natuurkunde bij je kind zien. 

 

Problematiek bij kinderen door hoogbegaafdheid

We zien vaak dat hoogbegaafde kinderen (te)veel in hun hoofd zitten. Dat kan er voor zorgen dat ze moeite hebben met in slaap komen, of dat ze een druk hoofd of angstige gedachten hebben. Hierdoor ontstaat er veel spanning in de spieren en dat zorgt op zijn beurt weer voor pijnklachten. Daarnaast hebben hoogbegaafde kinderen vaker last om prikkels te verwerken. Ze kunnen daardoor erg moe zijn, of juist snel boos of verdrietig. Ook voelen ze hun lijf vaak wat minder goed, zo zien we bijvoorbeeld dat er problemen optreden rondom zindelijkheid. 

 

Zo helpt TRIAS Kids je kind met hoogbegaafdheid

De kinderfysiotherapeut van TRIAS Kids start met een intake van je hoogbegaafde kind om zo in kaart te brengen wat er speelt. Op basis daarvan maken we samen met jou een behandelplan op maat. Een onderdeel daarvan is dan vaak sensorische integratie therapie en reflex integratie therapie. Verder worden er vaak fysieke spelletjes en ontspanningsoefeningen gedaan om weer wat meer te gaan voelen en ontspannen. Een van de favorieten bij de kinderfysiotherapeuten én de kinderen is om evenwichtspelletjes te doen. 

 

Heb je een hoogbegaafd kind? Neem gerust contact met ons op voor een afspraak. Je hebt geen verwijzing nodig van een arts en de eerste 18 behandelingen vallen onder de basisverzekering. Lees hier meer over de vergoeding. 

 

“We zetten je kind in zijn kracht 

Je kind gaat zichzelf overtreffen 

 

Dát is onze benadering  

Op maat en alomvattend  

Van preventie tot analyse en herstel  

Gestaald door medische kennis  

Aangejaagd met nieuwe technologie 

Gedragen door compassie” 


Wil je meer weten?

Maak direct online een afspraak of stel ons een vraag.

Afspraak maken Stel je vraag

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlNimwegen, M. van is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Stel je vraag hieronder:


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.


Momentje...

Hartelijk dank voor je mail. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.