ToP programma

Foto Foto Foto

Voor wie is het ToP programma?

Het programma is voor baby’s, en hun ouders, die voor de 32ste week van de zwangerschap geboren zijn en/of een geboortegewicht van 1500 gram of lager hebben. Met het ToP programma krijgen ouders en kind begeleiding vanaf het moment van ontslag uit het ziekenhuis.

 

Wat is ToP?

ToP is een programma dat aansluit op de behoeften van de vroeggeboren baby: het is individuele ontwikkelingsgerichte zorg. ToP gaat uit van de mogelijkheden die het kind heeft en de pogingen die het doet om de wereld te verkennen en zich aan te passen. Een te vroeggeboren kind kan soms niet alle informatie dat het krijgt verwerken en daardoor reageert het anders dan verwacht. Met het ToP-programma leren we ouders signalen te herkennen, zodat zij met plezier en zelfvertrouwen de vroege ontwikkeling van de baby kunnen

begeleiden. En het kind kan met het ToP-programmaop een actieve en ontspannen manier deelnemen aan de dingen die op dat moment belangrijk zijn voor hem.

 

Waar kun je terecht voor ToP?

Kinderfysiotherapeut Linda Sluijs heeft de ToP opleiding met succes afgerond.

 

Zij is werkzaam voor de ToP in de Bollenstreek, gemeente Kaag en Braasem en ondersteunt indien nodig ToPcollega's in de regio Alphen aan den Rijn. 

 

Linda komt voor het ToP-programma bij ouders thuis. De eerste keer zo spoedig mogelijk na thuiskomst van het kind uit het ziekenhuis. In totaal bestaat het programma uit 12 huisbezoeken, de laatste keer rond het eerste levensjaar van het kind.

 

Net iets ouder of iets zwaarder? 

Is het kind net iets na een zwangerschap van 32 weken geboren? Of net iets zwaarder dan 1500 gram bij geboorte en denkt u dat het gezin baat kan hebben bij het ToP programma, neem dan contact op met Linda om de alternatieve mogelijkheden te bespreken. 

 

Meer informatie over ToP lees je hier.


"Het programma heeft me geholpen om echt te genieten van mijn kind en de angst los te laten dat er iets ergs zou gebeuren met mijn kind"

Wil je meer weten?

Maak direct online een afspraak of stel ons een vraag.

Afspraak maken Stel je vraag

Stel uw vraag hieronder:


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.


Momentje...

Hartelijk dank voor je mail. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.

De volgende kinderfysiotherapeuten helpen je hiermee