Foto
16-11-2020 | Blog

KinderCoPoli

KinderCoPoli: de beste zorg voor je kind

Als je kind gezondheidsklachten heeft is het als ouder niet altijd even makkelijk om de juiste behandelaar voor je kind te vinden. Allereerst zul je naar je eigen huisarts gaan, die vragen zal stellen, het kind zal onderzoeken en eerst zelf een behandeling voorstelt. Als deze behandeling niet het gewenste effect heeft verwijst de huisarts door naar een kinderarts en ook de kinderarts zal vragen stellen en het kind onderzoeken. Vaak wordt het kind door de kinderarts ook doorverwezen naar een specialist, zoals een fysiotherapeut.

 

Vreemde ogen

Al die verschillende afspraken, zorgen ervoor dat je kind door meerdere vreemde ogen wordt bekeken. Voor veel kinderen is dit niet fijn. Ze voelen zich sneller op hun gemak als ze dezelfde gezichten zien en niet steeds aan iemand met een witte jas moeten gaan uitleggen waar ze last van hebben. Ook kinderfysiotherapeuten en kinderartsen zien de noodzaak in van een betere samenwerking en zo is de KinderCoPoli ontstaan.

 

De KinderCoPoli

In 2020 zijn kinderarts Lindsay Silva en kinderfysiotherapeuten van Kinderfysiotherapie TRIAS, Linda Sluijs en Nora Sanders, van start gegaan met een uniek combinatiespreekuur: de KinderCoPoli. Dit speciale spreekuur vindt elke dinsdag en donderdag plaats bij ACIBADEM International Medical Center in Amsterdam. Kinderen worden tegelijkertijd door beide specialisten gezien en zo bundelen wij onze kennis en expertise.

 

KinderCoPoli: de beste zorg voor je kind

De KinderCoPoli zorgt voor een efficiënte en persoonlijke benadering. Linda Sluijs, kinderfysiotherapeut bij Kinderfysiotherapie TRIAS: “We willen dat ouders echt gehoord worden. Kinderartsen en kinderfysiotherapeuten hebben vaak elkaars hulp nodig om kinderen met bepaalde klachten te behandelen. Door samen spreekuur te houden kunnen we een plan op maat maken en vaak kunnen we direct na het eerste consult al aan de slag met het kind.”

 

Hoe werkt de KinderCoPoli?

Op de KinderCoPoli komen met name kinderen die last hebben van buikpijn, hoofdpijn, pijn aan gewrichten of spieren en vermoeidheidsklachten. Maar ook bij luchtwegproblemen en poep- of plasproblematiek werkt een gezamenlijke aanpak enorm goed. Linda Sluijs: “We zien kinderen van alle leeftijden, van net geboren tot ze volwassen zijn. Tijdens de eerste afspraak nemen we ruim de tijd. Een eerste consult duurt dan ook 45 tot 60 minuten. Genoeg tijd om uitgebreid te praten met het kind en de ouders”.

 

Behandelplan op maat

Terwijl de kinderarts op zoek gaat naar de oorzaak van de klachten, voert de kinderfysiotherapeut ook een deel van het onderzoek uit, geeft adviezen over beweging of juist ontspanning en indien nodig oefeningen. Ook is er aandacht voor gezonde voeding en leefstijl. Deze factoren hebben een positieve invloed op diverse klachten en zijn de basis van een goede gezondheid. Nu, en als ze straks ouder zijn!

 

Heb je vragen over de KinderCoPoli of wil je een afspraak maken? Neem contact op met Linda via linda@triastotaal.nl

 
Terug naar nieuwsoverzicht