Carlies Venema

Carlies Venema: "Ik ben sinds 1995 fysiotherapeut. Daarvoor deed ik de Academie voor Lichamelijke Opvoeding en werkte ik als bewegingsonderwijzer. Door die combinatie startte ik als sportfysiotherapeut met volwassen, maar ik miste de onbevangenheid en eerlijkheid van kinderen om me heen. Daarom ben ik in 1997 als kinderfysiotherapeut in een revalidatiecentrum gaan werken. Wat een mooi vak! Nadat ik dit werk in verschillende revalidatiecentra deed, heb ik begin 2023 de vernieuwende overstap naar het ziekenhuis gemaakt. Daarnaast ben ik halverwege 2023 ook in de eerstelijns fysiotherapie gestart bij TRIAS Kids. Ik ben, mede door de jarenlange werkervaring, specialist in het behandelen van 0 tot 4-jarigen met complexe problemen."

 

Carlies Venema helpt je graag

Carlies: Ik vind mijn werk als kinderfysiotherapeut leuk, omdat ik naar het hele kind kan kijken. Hoe een kind beweegt, denkt, speelt en hoe het contact maakt. Welke leerstrategie het kind gebruikt en hoe de omgang met de ouders/verzorgers is. De zoektocht waarom het kind beperkt beweegt vind ik boeiend aan mijn werk. Zeker met jonge kinderen zijn de ouders onmisbaar in deze zoektocht. Niemand kent het kind beter dan de ouder en ik heb ervaren dat therapie soms prima via de ouder kan. Deze manier van hands-off werken, heb ik verder uitgewerkt in een Samen Beweeg interventie. Wat een feest en wat mooi om te zien dat kind en ouder hierdoor in hun kracht komen te staan. 

Daarnaast vind ik het, door mijn sportachtergrond, fijn om kinderen die door een bewegingsbeperking niet meer kunnen sporten te helpen. Want een kind moet kunnen bewegen, spelen en sporten om zich te kunnen ontwikkelen. 

 
In mijn vrije tijd ben ik graag sportief of creatief bezig. Skaten, zwemmen, wandelen, tennissen, pilates, yoga en seizoensgebonden sporten vind ik allemaal heerlijke bezigheden. Verder geniet ik enorm van vakantie met mijn man, gezin, familie, vriendinnen en kan ik daarna uren bezig zijn met fotoboeken maken. En als dit klaar is, dan haak ik dekens. En dan daarna met een boek onder de deken is ook fijn! 

 

Basis voor succesvolle behandeling 

Een goede intake en onderzoek is de basis voor een succesvolle behandeling. Daarvoor maken we graag een afspraak met je. 

 

Carlies is in opleiding tot kinderfysiotherapeut en heeft veel affiniteit met algemene kinderfysiotherapie. Daarnaast heeft Carlies veel ervaring met revalidatie van kinderen en met complexe problematiek. 

 

Heb je een vraag aan Carlies? Mail haar gerust.

 

Carlies haar BIG-registratienummer nummer is: 99044737604.Maak een afspraak met Carlies Venema
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
Venema, C.B. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.