Berber Vonk

Ik ben kinderfysio geworden omdat ik samenwerken met kinderen en ouders superleuk vind. De driehoeksverhouding en de afstemming die daardoor ontstaat zorgt voor mooie inzichten. De speelse manier van kijken van kinderen naar de wereld om hen heen vind ik erg mooi en zorgt voor veel verassingen. Dit is ook wat ik in mijn behandeling bij bijvoorbeeld bekkenbodemklachten inzet.

 

De behandeling stem ik zo veel mogelijk af op de belevingswereld van het kind. Zo vergelijk ik de bekkenbodem met een trampoline met organen die daarop liggen. Het beeldend spreken zorgt ervoor dat ik een stukje creativiteit in kan zetten en zorgt ook voor veel variatie in mijn werk. Een meisje van 9 jaar vraagt om een ander woordgebruik en uitleg als een jongen van 5 jaar met bekkenbodemklachten.

 

Een behandeling is voor mij geslaagd als we een goed resultaat hebben behaald en wanneer het kind en ouders tevreden zijn. Bij kinderen die bijvoorbeeld alle activiteiten zijn gestopt vanwege hoofdpijn of buikpijn zit de verandering dan in hele kleine stapjes toch weer op te bouwen naar waar ze plezier en succeservaring uit halen. Vaak vraag ik kinderen na te denken wat zij vroeger heel leuk vonden om te doen. Verassende antwoorden komen dan naar boven zoals huppelen, noten kraken, koekjes bakken, meer met handen bezig zijn zoals weer gaan tekenen. Wanneer kinderen weer inzien dat er activiteiten zijn waar ze plezier en ontspanning uit halen, dan vind ik dat supermooi om te zien.

 

Ik word heel blij van een werkdag waar kinderen aangeven dat ze met de tips en adviezen aan de slag zijn gegaan. Ik heb dan bijvoorbeeld uitleg gegeven over zindelijk worden en de poortwachter die het signaaltje geeft dat de blaas vol is. De keer daarop geven ze dan aan ‘’Ik heb naar de poortwachter geluisterd en ik had deze week daardoor maar één keer een ongelukje". Dat vind ik supermooi aan mijn vak!

 

BIG-registratienummer: 39919882904Maak een afspraak met Berber Vonk
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandVonk, B.S. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering